iwdio1 270

Ιώδιο

Ένα ψαροεστιατόριο που εξελίσσεται κάθε χρόνο και καλύτερα. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο παθιασμένος με το ψάρι και το κρασί ιδιοκτήτης του, Κωστής Τσαλπατούρος, που δεν λείπει ποτέ από τη σάλα.
Από τη Νανά Δαρειώτη


Ιώδιο


Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9884258
iwdio2 590

Ο χώρος είναι απλός και χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία αναφοράς, εκτός από τους πολλούς συντηρητές των κρασιών που στέλνουν άμεσα το μήνυμα για τη σχέση του με το κρασί.

Η πρωτοτυπία: Ένα μεγάλο μέρος του καταλόγου καταλαμβάνουν τα μαγειρευτά ψάρια του και τα ζυμαρικά με θαλασσινά, σε πολύ καλές εκτελέσεις. Εδώ το κρασί παίζει πρωτεύοντα ρόλο και η τιμολόγηση της φιάλης με γύρω στα 10 ευρώ πάνω από την τιμή της κάβας κάνει την απόλαυση του εμφιαλωμένου κρασιού απλή και προσιτή υπόθεση.

Προτείνω: Το νέο καλωσόρισμα με τονοσαλάτα πασπαλισμένη με μαυροσούσαμο πάνω σε φύλλα αντίβ ανοίγει το γεύμα δελεαστικά. Στη φωλιά καπνιστού χταποδιού το σχετικά έντονο κάπνισμα μαλακώνει όμορφα όταν συνδυαστεί με τη φάβα και το πέστο κάππαρης στην ίδια πιρουνιά. Το σεβίτσε με βασιλικά χτένια είναι δροσερό, αρκετά καυτερό, τραγανό, ζωντανό. Οι τηγανητές γαρίδες σε κρούστα πάνκο πολύ καλές, οι φλογέρες Καισαρείας με μοτσαρέλα, καπνιστό ξιφία και τσάτνεϊ ντομάτας μια ευχάριστη γευστικά έκπληξη. Οι πετροσωλήνες σε μπουγιαμπέσα με άρωμα σαφράν απόλαυση που προκαλεί σε βουτιές με φρέσκο ψωμί. Η ψητή συναγρίδα μύριζε θάλασσα 100%, ήταν άψογα ψημένη και το κεφάλι έγινε βασιλικός μεζές.

iwdio1 590

Σχόλιο: Στα περισσότερα εστιατόρια το κάπνισμα είναι μια ιδιαίτερη ιστορία και θεωρητικά όταν έχεις τελειώσει το γεύμα σου δεν σε ενοχλεί και τόσο, αρκεί να μην είναι πούρο ολυμπιακών διαστάσεων στο διπλανό τραπέζι. Η σχέση ποιότητας - τιμής είναι πολύ καλή και εύκολα θα γίνει στέκι για τους ψαρολάτρεις.

Τιμή: Ορεκτικά €5-€14, θαλασσινά €10-€15, ζυμαρικά €12,50-€17, ψάρια €50-€65/κιλό, γλυκά €6-€7.

Από τη Νανά Δαρειώτη

Δημοσιεύθηκε στο τευχος 22 (Απρίλιος 2015)

SHMEIOSH


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ