OSTERIA VESPA ROSSA

OSTERIA VESPA ROSSA

Ο σεφ Κώστας Τσίγκας με συνέταιρο τον επιχειρηματία Μάκη Μαυρόπουλο, τον γνωστό και ως κ. Φρεσκούλη, άνοιξε τη δική του οστερία στο Παγκράτι.
Από τη Θάλεια Τσιχλάκη

OSTERIA VESPA ROSSA


Ναϊάδων 2, Παγκράτι, τηλ. 210 7234551
OSTERIA VESPA ROSSA
Ο σεφ Κώστας Τσίγκας ταξίδευε για χρόνια στην Ιταλία μαζεύοντας συνταγές. Πρόσφατα άνοιξε τη δική του οστερία, με συνέταιρο τον επιχειρηματία Μάκη Μαυρόπουλο, τον γνωστό και ως κ. Φρεσκούλη.

Η πρωτοτυπία: Η κόκκινη βέσπα-σύμβολο της νεανικής ζωής στον ιταλικό ρεαλισμό, λειτουργεί ως όνομα δηλωτικό της κουζίνας.

Η καλύτερη ώρα: Τα μεσημέρια της Κυριακής, που ο ήλιος δίνει ένα όμορφο φως στη σάλα.

Προτείνω: Τη σαλάτα με ψητή αγκινάρα, μοτσαρέλα, παντσέτα, κουκιά και ελιές, τη λευκή πίτσα –χωρίς ντομάτα–, είτε με μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας και ταλέτζο είτε με άγρια μανιτάρια, μοτσαρέλα, αβγό και φασκόμηλο.


Σχόλιο: Ο σεφ υιοθετεί τη φιλοσοφία των ταπεινών υλικών, πολύ καλής ποιότητας. Γι’ αυτό και σερβίρει πατσά α λα τραστεβερίνα από μοσχαρίσια κοιλιά και ριζότο με κεφαλάκι αρνίσιο. Φαγητά για ρέκτες σκληροπυρηνικών γεύσεων, που τελικά αγαπιούνται και από όλους όσοι τόλμησαν να τα δοκιμάσουν.


OSTERIA VESPA ROSSA

Τιμή: Σαλάτες, πρώτα, πίτσες και ζυμαρικά €6,50-€12, κύρια €8-€13, γλυκά €6.


Από τη Θάλεια Τσιχλάκη

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Η κριτική δημοσιεύθηκε στο τεύχος 10 (Φεβρουάριος 2014)




SHMEIOSH









ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ