Απίστευτο ορεκτικό: Μπανάνες με μπέικον

banana beikon
Είναι ένα ορεκτικό πιάτο που θα λατρέψεις, αφού όσο παράξενο ακούγεται τόσο είναι τέλειο γευστικά, που θα εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν. Είναι συνταγή «sos» για επιτυχημένα βραδινά συμπόσια.

Περισσότερα...

Νόστιμα καλοκαιρινά πιτσάκια μελιτζάνας

pitsakia melitzanas
Είναι μια άκρως καλοκαιρινή γευστική απόλαυση, εύκολη στην δημιουργία της και σίγουρα πολύ εντυπωσιακή, αφού όποιοι την δοκιμάσουν θα έχουν να λένε για το γευστικό αποτέλεσμα που θα τους μείνει αξέχαστο.

Περισσότερα...

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο

spageti
Ακόμα μια εύκολη συνταγή, καλοκαιρινή και πολύ γευστική, αφού η επιτυχία της είναι στα λίγα υλικά και στο αποτέλεσμα που γαργαλάει τον ουρανίσκο. Αυτά που θα προσδώσουν μια άλλη αξία στην γεύση σας είναι το θυμάρι και η παρμεζάνα.
 
Δείτε τα υλικά
 
Σπαγκέτι 1 πακέτο
Κολοκυθάκια 2 τεμ κομμένα σε λεπτές φέτες
Ντοματίνια 10 τεμ κομμένα στην μέση
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι - πιπέρι
Πάπρικα - κάρυ
Ελαιόλαδο 1/2/ φλιτζάνι τσαγιού
Νερό 5 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ 1 κουταλιά κοφτή
Θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά
 
Οδηγίες
 
Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
 
Σε ένα ρηχό σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τις λεπτές φέτες των κολοκυθιών, ίσα να μαλακώσουν.
 
Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι, λίγη πάπρικα και λίγο κάρυ κι ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ μικρό βάζουμε τις 5 κουταλιές από το ζεστό νερό που βράζουν τα σπαγκέτι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, κουνάμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά κι αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά.
 
Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια ίσα να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό τα σπαγκέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
 
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με παρμεζάνα κι απολαμβάνουμε. 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 


StepbyStep

Ριζότο χωρίς μυστικά.

Από την Ζωή Παπαφωτίου

ARXIKH-stepRIZOTO 300