Ζύμη για πίτσα: Η ολικής αλέσεως

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄-12΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες + 30΄

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ζύμη για πίτσα: Η ολικής αλέσεως
Υλικά
250 γρ. αλεύρι τύπου 00 (θα το βρείτε σε σουπερμάρκετ και παντοπωλεία, στο ράφι με τα μαλακά άλευρα)
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
320 ml νερό
½ κ.σ. αλάτι
πρέζα ζάχαρη
3-4 γρ. νωπή μαγιά




Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για ακριβώς 20 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη στον κάδο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ακόμη. Τη χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε 2 μπάλες. Τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος (ιδανικά ξύλινο), τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 8 ώρες, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C-230°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ