Μήλα βρασμένα σε κρασί με παγωτό μαστίχα

Για 6 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 8΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 6΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3 - 4 ώρες    
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Μήλα βρασμένα σε κρασί με παγωτό μαστίχα
Υλικά
6 μεγάλα κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα 8
160 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
375 ml κόκκινο κρασί
15 κουμκουάτ, πλυμένα και κομμένα στα 2 
5 κ.σ. αποξηραμένα γκότζι μπέρι
1 λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 
1 ξυλάκι κανέλας
500 γρ. παγωτό μαστίχα
 



Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ, μεγάλο τηγάνι (να χωράει τα μήλα σε μια στρώση) ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Μόλις αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει, ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε ελαφρά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να καλυφθούν με τη ζάχαρη και το βούτυρο και να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κουμκουάτ, τα γκότζι μπέρι, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το σιρόπι τους να διαλυθεί και να ενωθεί με το κρασί. Αποσύρουμε και αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε τα φρούτα να μαριναριστούν στο κρασί και οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών να δέσουν μεταξύ τους. Λίγο πριν από το σερβίρισμα ζεσταίνουμε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με παγωτό. 
 



Tip: Φρέσκα κουμκουάτ θα βρείτε σε μεγάλα μανάβικα και σουπερμάρκετ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ή γλασαρισμένα. Θα τα βρείτε σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ