alatitrans

Ντόνατ με γιαούρτι & κανέλα

ΓΙΑ 12 ΜΙΚΡΑ ΝΤΟΝΑΤΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10΄     
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,25 το τεμάχιο
ΣΥΝΤΑΓΗ: EΡΜΙΟΝΗ ΤΥΛΙΠΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ντόνατ με γιαούρτι & κανέλα
Υλικά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 μεγάλο αβγό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
χυμός από ½ πορτοκάλι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, για το άλειμμα της φόρμας
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αβγό, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, τον χυμό και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με θήκες για ντόνατς (ή μια φόρμα με θήκες για μάφιν) και γεμίζουμε με το κορνέ αφήνοντας περιθώριο τουλάχιστον 1,5 εκ. από το χείλος.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.




TIP: Αν σας αρέσουν τα ντόνατς και φτιάχνετε συχνά, προμηθευτείτε μια φόρμα με κατάλληλες θήκες (με τρύπα στη μέση), θα τη βρείτε στα καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε φόρμα με θήκες για μάφιν ή αλουμινένιες θήκες μιας χρήσεως για μικρά κέικ.


 
Αθηναγόρας Κωστάκος Δημήτρης Σκαρμούτσος Αλέξανδρος Παπανδρέου Νίκος Καραθάνος Μιχάλης Ντουνέτας Μάκης Γεωργιάδης Ρένα Οροκλού Νανά Δαρειώτη Twominutes Angie Ζωή Παπαφωτίου