Πολίτικα μπιφτεκάκια

ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄    
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄   
ΚΟΣΤΟΣ: € 1,50 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πολίτικα μπιφτεκάκια

Υλικά
250 γρ. χοιρινός κιμάς
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
200 γρ. ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη σε κόκκινο κρασί
150 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
2 σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 αβγά
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
κύμινο
αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα
500 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι & πιπέρι

Για το γιαούρτι

200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

γλυκιά πάπρικα
μαϊντανός, ψιλοκομμένος




Εκτέλεση
Μπιφτέκια: Στύβουμε την ψίχα. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μπιφτεκάκια των 60 γρ. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια σε σχαροτήγανο ή τηγάνι, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε.
Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 20 λεπτά.
Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρισμα: Απλώνουμε τη σάλτσα σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε τα μπιφτεκάκια, από πάνω το γιαούρτι και τελειώνουμε με την πάπρικα και τον μαϊντανό.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ