Λουκανικοκεκάκια καλαμποκιού


ΓΙΑ 24 ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄ 
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄ - 15΄   
ΚΟΣΤΟΣ€: 0,20 το τεμάχιο

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΓΩΓΩ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (mamatsita.com)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

loukanikokekakia
 
Αν στα πιτσιρίκια σας αρέσουν τα hot dogs και οι λουκανικόπιτες, καιρός να τους συστήσετε κάτι πιο θρεπτικό, όπως αυτά εδώ τα μικρά κέικ. Θα τα λατρέψουν, το ίδιο και οι συμμαθητές τους!




Υλικά
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
½ φλ. καλαμποκάλευρο 
2½ κ.σ. ζάχαρη 
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
½ κ.γ. αλάτι 
1 αβγό 
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 
1 φλ. καλαμπόκι (κονσέρβα) 
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα στα 4
 



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). 
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με θήκες για μάφιν και τις γεμίζουμε κατά τα. Βυθίζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο στο κέντρο κάθε θήκης και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. 
Ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
 
 



TIPS: Τα κεκάκια διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Όσα περισσέψουν τα βάζουμε στην κατάψυξη και τα αποψύχουμε στα μικροκύματα. 
Επιλέγουμε πάντοτε καλής ποιότητας αλλαντικά, ελέγχοντας στα συστατικά στη συσκευασία την περιεκτικότητα και αναλογία κρέατος και λίπους, τα συντηρητικά, τα πρόσθετα και φυσικά την ημερομηνία λήξης.




 
 


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ