Σουβλάκια κοτόπουλου με μέλι & σόγια

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 10΄ - 12΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 45΄  
ΚΟΣΤΟΣ: € 2,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σουβλάκια κοτόπουλου με μέλι & σόγια
Υλικά
12 φιλέτα από μπούτια κοτόπουλου, σε μικρές μπουκιές
¾ κούπας σάλτσα σόγιας
8 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. νερό
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια (κομμένα στη μέση) 




Εκτέλεση
Περνάμε το φιλέτο κοτόπουλου στα ξυλάκια (3-4 κομμάτια στο κάθε ξυλάκι) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε, περιχύνουμε τα σουβλάκια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά να μαριναριστούν. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα (ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι) με το λάδι. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως σε ποτήρια (ανά δυάδες).




TIPS: Όσο περισσότερες ώρες αφήσουμε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα στο ψυγείο, τόσο καλύτερα θα αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις των υλικών. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και από την προηγούμενη ημέρα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα σουβλάκια στο γκριλ, στη μεσαία θέση του φούρνου για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.





ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ