ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ (Wine Bar-Restaurant)


Παν. Τσαλδάρη 32-34,Μελίσσια,τηλ. 210 6096786. Ανοιχτά κάθε μέρα από το απόγευμα.
ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ (Wine Bar-Restaurant)
Καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο των wine bars μεγαλώνει, έχω την αίσθηση πως «η εποχή της αθωότητας» φτάνει στο τέλος της. Τώρα πια γίνονται κανονικές επιχειρήσεις, με business plan, marketing plan και κάθε είδους plans, που περιλαμβάνουν επεκτάσεις, επικοινωνιακές στρατηγικές και προβολή αναγνωρίσιμων συντελεστών για γρήγορη προσέλκυση πελατείας. Ασφαλώς, αυτός είναι ο οικονομικά ορθός δρόμος, όμως, πώς να το κάνουμε, χάνεται κάτι από τη μαγεία του κρασιού, κάτι από εκείνη την αθωότητα που ακροβατεί ανάμεσα στην άγνοια και στην ανακάλυψη!
Στο καινούργιο Κλίμα-Κλήμα, που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, από τη μία συμμετέχουν δύο «βαριά» ονόματα, ο δημοφιλής σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο πολυσχιδής οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, και από την άλλη δύο νέοι άνθρωποι με εμπειρία στις επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα, χωρίς να παρουσιάζει κάποια κραυγαλέα αστοχία, μάλλον επιβεβαιώνει όσα γράφονται στην εισαγωγή. Ο χώρος συμπαθής, η επιλογή των κρασιών κλασική, χωρίς εκπλήξεις, παρ’ ότι ανάμεσα στις εκατόν τόσες ετικέτες θα περιμέναμε να βρούμε και κάτι πιο ασυνήθιστο, η εξυπηρέτηση επαγγελματική, αλλά σχετικά αμήχανη, και οι τιμές στον μέσο όρο, με τάση να ξεφύγουν προς τον ανήφορο.

Θα ξαναπάς; Αν έμενα κοντά, ναι. Επειδή έχω να κάνω ταξίδι, θα το σκεφτώ.

Τι σου άρεσε περισσότερο; Οι «μπουκιές ελληνικά μαγειρεμένες» που δημιουργεί η κουζίνα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας σε μεγάλα κέφια.


Αν πεινάσω; Πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις πιάτων και μάλιστα με δυνατότητα επιλογής… μεγέθους σε αρκετά από αυτά. Πάντως, οι τιμές σε σχέση με την ποσότητα δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές.

ΚΛΙΜΑ-ΚΛΗΜΑ (Wine Bar-Restaurant)

Τι θα πληρώσω; Αν αποφασίσετε να φάτε κανονικά, δύσκολα θα φύγετε με λιγότερα από €30 το άτομο. Αν πιείτε μόνο κρασί, υπολογίστε τα ποτήρια από €4 και τα μπουκάλια από €11. Οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών αρχίζουν από €17.


Τι δεν σου άρεσε;
Η επικοινωνιακή υπερβολή.
Από τον Α. Ν. Ανδρουλιδάκη


Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη


Η κριτική δημοσιεύθηκε στο τεύχος 11 (Μάρτιος 2014)

SHMEIOSH


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ