Το Κρέας

ΤΟ ΚΡΕΑΣ


Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028
ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Μαγαζί που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά (και στο στομάχι φυσικά) του κρεατολάτρη. Μια ταράτσα που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω αλλά και ισόγειο κλειστό για τον χειμώνα. 

Η πρωτοτυπία: Καλής ποιότητας κρέατα σε πολύ χορταστικές μερίδες, ωραίες κοπές, σωστό ψήσιμο (όχι καρβούνιασμα) και καλές τιμές. Νηστικός από εκεί δεν πρόκειται να φύγεις.

Προτείνω: Από τα ορεκτικά, τα τραγανά στικ κολοκυθιού με τη δροσερή σος από κατσικίσιο τυρί, τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, οι οποίες έρχονται με τριμμένη φέτα ή (και) αβγά, και την ποικιλία με τα χωριάτικα λουκάνικα. Από τα κρεατικά, το Hanger Steak Black Angus, το ριγανάτο συκωτάκι, τη σταβλίσια μπριζόλα και την πικάνια. Μια ποικιλία από συνοδευτικά (σπανάκι γκρατέν, ψητά μανιτάρια, ατζέμ πιλάφι, πατάτες ντοφινουάζ και άγρια χόρτα εποχής) είναι ό,τι πρέπει για τη μέση του τραπεζιού. 

Σχόλιο: Μετράει μόλις λίγους μήνες παρουσίας στον κατάλογο των εστιατορίων της Αθήνας αλλά η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι σαφώς πολύ θετική και δείχνει ότι μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα.

ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Τιμή: Ορεκτικά €3,50-€8, σαλάτες €6,50-€8, κρεατικά €8-€23. 


Από τη Μαρία Ζαφειράτου

Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 16 (Οκτώβριος 2014)


SHMEIOSH


 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ