ΜΠΙΡΑ WEISS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ

ΜΠΙΡΑ WEISS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ

Ελληνική, σταρένια και αφιλτράριστη. Η νέα αφροζύμωτη μπίρα της Άλφα διεκδικεί μια θέση στα ποτήρια μας.
Από τη Ζωή Παπαφωτίου

ΜΠΙΡΑ WEISS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ

Ελληνική, σταρένια και αφιλτράριστη. Η νέα αφροζύμωτη μπίρα της Άλφα διεκδικεί μια θέση στα ποτήρια μας.
Από τη Ζωή Παπαφωτίου
ΜΠΙΡΑ WEISS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ
Πλούσιο σώμα, φρουτώδη αρώματα και για το τέλος μια ελαφριά πικράδα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας μπίρας Weiss που δημιούργησε η Άλφα. Αφιλτράριστη, εξού και το χαρακτηριστικό θολό χρώμα της, φτιαγμένη από βύνη κριθαριού και σιταριού και με τη μαγιά της να ανεβαίνει στην επιφάνεια κατά τη ζύμωση (αφροζύμωτη), η νέα ελληνική σταρένια μπίρα ακολουθεί πιστά τους διεθνείς κανόνες της κατηγορίας της.
Το μυστικό. Δεν είναι άλλο από το σερβίρισμα. Μια απλή αλλά συντονισμένη διαδικασία, σαν μικρή τελετουργία, η οποία βοηθάει τη συγκεκριμένη μπίρα να δώσει το 100% της. Για αρχή γέρνεις το ποτήρι σου 45 μοίρες και αδειάζεις μέσα αργά αργά κάτι παραπάνω από το μισό του περιεχομένου της φιάλης. Ακολούθως περιστρέφεις κυκλικά το μπουκάλι ώστε τα ιζήματα που έχουν κατακάτσει στον πυθμένα να ανακατευτούν με την υπόλοιπη μπίρα. Τέλος σερβίρεις έχοντας το ποτήρι σε όρθια θέση αδειάζοντας γρήγορα ώστε να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Κι αν όλα αυτά είναι πολλά για να τα αποστηθίσεις συμβουλεύσου το «σκονάκι» που θα βρεις στο πίσω μέρος της φιάλης σου.           
Τη δοκιμάσαμε στην παρουσίαση της στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο, τη νέα επαγγελματική στέγη του Λευτέρη Λαζάρου. O γνωστός ψαρομάγειρας εγκαινίασε το νέο του σπίτι συνδυάζοντας την Άλφα Weiss με μερικά από τα πιάτα του μενού του. Το καρπάτσιο λαβράκι και το τραγανό φιλέτο ολόφρεσκης τσιπούρας με τη λεπτή κρούστα προζυμένιου ψωμιού και τη φίνα παρέα λαχανικών (κρέμα αρακά, μους καπνιστής μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτα και καρότο) απέδειξαν ότι η Weiss είναι μια μπύρα φαγητού με ιδιαίτερη αδυναμία στα ψάρια και τα θαλασσινά και επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τη δεξιοτεχνία του αγαπημένου σεφ.