Μέλια από τη Σέριφο

Το μέλι από τη Σέριφο που μετρά 40 χρόνια παραγωγής ταξιδεύει στις αγορές του εξωτερικού.
Από τη Μερόπη Κοκκίνη
Μέλια από τη Σέριφο
Ο Γιώργος Ρώτας και η γυναίκα του Λιλή από τη Σέριφο.

Τα ελληνικά νησιά, και κυρίως οι Κυκλάδες, φημίζονται για το ωραίο μέλι τους. Πολλοί είναι οι νησιώτες που ασχολούνται με τη μελισσοκομία, λίγοι όμως είναι αυτοί που καταφέρνουν να «ταξιδέψουν» τα προϊόντα τους έξω από τα στενά σύνορα του τόπου τους όπως η οικογένεια του Γιώργου Ρώτα από τη Σέριφο.
«Παράγουμε μέλι εδώ και σαράντα χρόνια. Για την ακρίβεια, αυτή είναι μια ασχολία που ξεκίνησε ο πατέρας μου κι εμείς, εγώ και η γυναίκα μου η Λιλή, συνεχίζουμε με τη φιλοσοφία ότι το μέλι είναι οικογενειακή υπόθεση» εξηγεί ο νεαρός Γιώργος Ρώτας, ο οποίος, αφού μεγάλωσε μέσα στα μελίσσια και παρακολούθησε σεμινάρια μελισσοκομίας, πριν από περίπου έναν χρόνο πήρε την απόφαση να αναδείξει το μέλι του μέσα από μια ξεχωριστή συσκευασία, δημιουργία της εταιρείας Mousegraphics, η οποία και απέσπασε βραβείο Ermis.
Ωραίο βέβαια το περιτύλιγμα, αλλά και το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό. Αρκεί να πούμε ότι τα μελίσσια της Family Beez βρίσκονται τοποθετημένα στη νοτιοδυτική Σέριφο και συγκεκριμένα στις τοποθεσίες Μαύρα Βολάδια και Μέσα Ακρωτήρι, περιοχές που αποτελούν ιδιαίτερο βιότοπο του νησιού και έχουν χαρακτηριστεί ως Natura 2000. Πλούσια σε γεύση και αρώματα, η περιορισμένη παραγωγή τους περιλαμβάνει μέλι από θυμάρι, ένα μείγμα από αρωματικά βότανα μαζί με θυμάρι και το «μαγιάτικο» από αγριολούλουδα της άνοιξης.

Τα μέλια της Family Beez θα τα βρείτε σε επιλεγμένα ντέλι και παντοπωλεία. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6979 672763 και στο www.familybeez.com

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 21 (Μάρτιος 2015)