Τα μανιτάρια της Δίρφυς

Γνωρίστε την εταιρεία μας έμαθε πριν από περίπου δέκα χρόνια τα μανιτάρια πλευρώτους, και όλα τα άλλα γήινα προϊόντα τους.
Από τη Μερόπη Κοκκίνη
Τα μανιτάρια της Δίρφυς
Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης.

Πρόκειται για την εταιρεία που έμαθε στους Έλληνες πριν από περίπου δέκα χρόνια τα μανιτάρια πλευρώτους αφού το κύριο αντικείμενο της Δίρφυς, όταν ξεκινούσε το 2003, ήταν η διάδοση της καλλιέργειάς τους μέσω της δημιουργίας υποστρωμάτων καλλιέργειας, υλικού που αποτελεί την τροφή του μανιταριού.
Σήμερα οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, μπορούν να υπερηφανεύονται για πολύ περισσότερα. «Η πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών που διαθέτουμε στην Εύβοια δεν σταματά να παράγει και να εισάγει στην αγορά νέα είδη μανιταριών αλλά και νέες ιδέες, όπως η λεντινούλα και τα baby πλευρώτους, αλλά και η μανιταρομπίρα από αποξηραμένα μανιτάρια λεντινούλα που κυκλοφορήσαμε πρόσφατα», λένε οι ίδιοι. Εκτός όμως από τα φρέσκα, καλλιεργήσιμα μανιτάρια, διαθέτουν και μια εξαιρετική σειρά από αποξηραμένα αυτοφυή μανιτάρια της ελληνικής φύσης που συγκεντρώνονται σε συνεργασία με συλλέκτες από την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

manitaria dirfis5902

Εξίσου ενδιαφέροντα και πάνω από όλα νόστιμα αποτελέσματα είχε και η συνεργασία τους με τον Νίκο Κωνσταντουλάκη της εταιρείας ζυμαρικών Χιώτικο Κελλάρι. Παρέα έφτιαξαν μια σειρά από πρωτότυπες συνταγές, όπου τα ζυμαρικά από αγνό σιμιγδάλι του Κωνσταντουλάκη ανακατεύτηκαν με τα μανιτάρια Δίρφυς, πετιμέζι, μυρωδικά, βασιλικό, τσουκνίδα κ.ά.
 «Η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι τίποτε δεν είναι εύκολο. Έπειτα από μια καλή παραγωγή έρχεται συνήθως μια κακή, ύστερα από μια καλή περίοδο μια πιο δύσκολη. Αυτό που μένει, όμως, είναι η ικανοποίηση όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, η αγωνία για κάθε νέα παραγωγή και ιδέα και τα καινούργια πράγματα που μας μαθαίνει κάθε φορά το μεγαλείο της φύσης», λένε οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Αναζητήστε τα Μανιτάρια Δίρφυς σε επιλεγμένα μανάβικα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας www.manitaropolio.gr.

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 10 (Φεβρουάριος 2014)


ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ