ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ,

 

ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ 

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 2΄

ΚΟΣΤΟΣ: € 2 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  

Salata-spanaki-590-z

 

Υλικά

300 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο, χοντροκομμένο 

1 ματσάκι ρόκα (κατά προτίμηση άγρια), πλυμένη και καθαρισμένη, χοντροκομμένη  

100 γρ. σταμναγκάθι ή ραδίκια, πλυμένα και καθαρισμένα, χοντροκομμένα  

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες

4 μανταρίνια, σε φέτες

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο (τα φυλλαράκια) ή μαϊντανό 

2 κ.σ. κουκουνάρι

 

Για την μπριζόλα

250 γρ. βουβαλίσια μπριζόλα, κομμένη σε κύβους (πάχους 1,5 εκ.) 

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 

χυμός από ½ λεμόνι

χυμός από ½ πορτοκάλι

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 


Εκτέλεση

Μπριζόλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε την μπριζόλα για περίπου 2 λεπτά. 

Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξίδι, τους χυμούς των εσπεριδοειδών, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα. 

Σύνθεση: Στο μπολ με τη σάλτσα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού η σάλτσα.

 


Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βουβαλίσια μπριζόλα με καπνιστή μπριζόλα ή ζαμπόν (για τοστ). Ζητήστε στο σουπερμάρκετ να σας κόψουν ολόκληρο κομμάτι (όχι φέτες) και κόψτε το σε κύβους.  

Αν δεν έχετε χρόνο, αντικαταστήστε τη σάλτσα μπαλσάμικου με αρωματισμένη κρέμα μπαλσάμικου που θα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

 


Αρμονία κρασιού: Ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, με ωραία αρώματα λουλουδιών και φρούτων και ζωηρή, λεμονάτη γεύση, όπως η Μαντίνεια ΠΟΠ, από το Κτήμα Τσέλεπου. Α.Ν.Α 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ