ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 ΩΡΑ  

ΚΟΣΤΟΣ: € 5 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

 salata-me-fresko-kalamari-590-z

Υλικά

1 καλαμάρι (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένο 

6 λίτρα νερό

1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

2 φέτες λεμονιού

1 καρότο, ψιλοκομμένο 

1 μικρό πράσο (το λευκό μέρος),σε λεπτές ροδέλες 

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. μαραθόσπορο

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξιδο

αλάτι & πιπέρι

 


Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κρασί, το λεμόνι, το καρότο, το πράσο, το φύλλο δάφνης και τον μαραθόσπορο. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το καλαμάρι, αφαιρούμε την πέτσα του και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομματάκια. 

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ: Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, το μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Σερβίρουμε το καλαμάρι ζεστό πάνω σε πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. 

 


Tip: Δοκιμάστε με μικρότερα καλαμάρια, ολόκληρα ή κομμένα σε ροδέλες, φρέσκα ή κατεψυγμένα. 

 


Αρμονία κρασιού: Λευκό ξηρό κρασί, με δύναμη, οξύτητα και λεπτά αρώματα, όπως ο Θαλασσίτης (Σαντορίνη ΠΟΠ), της Γαία Οινοποιητική. Α.Ν.Α. 

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ