ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ, ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 15΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 3 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ,ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ
Υλικά
20 μικρές πατάτες (baby), με τη φλούδα, κομμένες στη μέση ή 10 μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
500 γρ. καβουρόψιχα από φρέσκα καβούρια ή από κονσέρβα, ή σουρίμι καβουριού*, ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
8 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

*Σουρίμι καβουριού: Υποκατάστατο κρέατος καβουριού παρασκευασμένο από σάρκα ψαριών. Θα το βρείτε στα σουπερμάρκετ σε κονσέρβα ή σε συσκευασίες vacuum (κενό αέρος). Κοστίζει περίπου €4/κιλό. Χρησιμοποιείται ως πιο οικονομικό υλικό, αλλά γευστικά δεν έχει καμιά σχέση με το καβούρι.




Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ: Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.


ΣΥΝΘΕΣΗ: Βάζουμε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την καβουρόψιχα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, το κόλιαντρο και τον άνηθο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





TIPS: Η τιμή που δίνουμε είναι για φρέσκα καβούρια με κέλυφος (περίπου €4/κιλό). Αν επιλέξετε κατεψυγμένα (ολόκληρα ή δαγκάνες), κοστίζουν περίπου €7-€8/κιλό.   
Αν δεν σας αρέσει το φρέσκο κόλιαντρο, αντικαταστήστε το με μαϊντανό.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟY: Τα πλούσια αρώματα και η πικάντικη γεύση αυτού του πιάτου αναζητούν ένα λευκό ξηρό κρασί, με εκφραστική μύτη και στιβαρό, επίμονο στόμα, όπως το Αστάλα (Μαντίνεια ΠΟΠ) από το Κτήμα Σπυρόπουλου. A.N.A.













ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ