ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

 

& ΓΙΑΟΥΡΤΙ 

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35΄

ΚΟΣΤΟΣ: € 1 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

Soupa-me-kounoupidi-590-z

Υλικά

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμός κότας, σπιτικός ή ψυγείου, χλιαρός

1 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο

1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο, τριμμένο

1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους

1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκετάκια

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι & πιπέρι

 


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και το κουνουπίδι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, πολτοποιούμε τη σούπα μαζί με το γιαούρτι στο μούλτι, σε μικρές ποσότητες, ανακατεύουμε το σύνολο καλά στην κατσαρόλα και σερβίρουμε στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διακοσμούμε με φυλλαράκια φασκόμηλου.

 


Tip: Για να πετύχουμε την απόλυτα βελούδινη υφή, περνάμε τη σούπα από πολύ ψιλό σουρωτήρι, που θα κρατήσει όσα κομματάκια ξέφυγαν στο μπλέντερ ή στο μούλτι. 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ