ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

 

& ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45΄

ΚΟΣΤΟΣ: € 1,60 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

traxanas-me-krema-fetas-590-z

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ

½ κιλό τραχανάς ξινός

2 λίτρα ζωμός κότας, σπιτικός ή ψυγείου

4 σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους

2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού (τα φύλλα) ή 2 κ.γ. ξερό, τριμμένο  

2 φύλλα δάφνης

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, χτυπημένο στο μούλτι ώστε να πάρει υγρή μορφή

αλάτι & λευκό πιπέρι 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ 

150 γρ. φέτα, τριμμένη 

3 κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό 

3 κ.σ. γάλα

½ κ.σ. καπνιστό μπούκοβο

1 κλωνάρι φρέσκιας ρίγανης (τα φυλλαράκια) ή 1 κ.γ. ξερή, τριμμένη

 


Εκτέλεση

ΤΡΑΧΑΝΑΣ: Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τον τραχανά, τον ζωμό, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Λιώνουμε το φαγητό στο μούλτι (σε δόσεις), το μεταφέρουμε και πάλι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. 

ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ με 1 κ.σ. κρέμα φέτας στο καθένα. 

 


Tips: Αν η σούπα σάς φαίνεται πολύ πηχτή, αραιώστε την με λίγο ζεστό νερό. 

Αν προτιμάτε την κρέμα φέτας πιο αραιή, προσθέστε λίγο γάλα. Αν, πάλι, τη θέλετε πιο σφιχτή, ρίξτε λίγη επιπλέον φέτα. 

 

 

 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ