ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ 

 

ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ  

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄

ΚΟΣΤΟΣ: € 0,90 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

traxanas-pirountatos-me-arwmatika-590-z

Υλικά

2 φλ. τραχανά γλυκό

6-7 φλ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή 6-7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

½ φλ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι), ψιλοκομμένα

αλάτι & πιπέρι

 


Εκτέλεση

Βράζουμε τον τραχανά στον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κρατάει, περίπου 12-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τον τραχανά και τον μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια ή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ζωηρά όσο είναι ακόμη ζεστός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστός ο τραχανάς .

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ