ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

 

& ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 0,90 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

poures-me-patata-kai-arwmatika-590-z

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

1 κρόκος αβγού

1 φλ. αρωματικά (θυμάρι, άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο, δυόσμο), ψιλοκομμένα

αλάτι & πιπέρι 

 


Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ μαζί με μερικές κουταλιές από το ζουμί που έβρασαν. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο τις πατάτες, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε ζωηρά όσο είναι ακόμη ζεστές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστός ο πουρές μας.

 


Tip: Προτιμούμε αβγό πολύ φρέσκο (ημέρας αν είναι δυνατόν) και βιολογικό για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά του. Αν το παραλείψουμε, συμπληρώνουμε λίγο γάλα ή τριμμένο τυρί στο μείγμα

 


Μυστικό: Δεν κόβουμε τον πουρέ στο μούλτι γιατί θα γίνει λαστιχωτός, με άσχημη υφή. Είτε τον περνάμε στον χειροκίνητο μύλο λαχανικών είτε πολτοποιούμε τα υλικά με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέδες.

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ