ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ

 

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2΄ 

ΑΝΑΜΟΝΗ: 5΄ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 2,50 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

saganaki-me-abgo-590-z

Υλικά

4 φέτες σκληρού τυριού (κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα), πάχους 2 εκ.

4 αβγά

έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

4-5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 

 


Εκτέλεση 

Στεγνώνουμε καλά τον μαϊντανό πιέζοντάς τον μέσα σε μια πετσέτα κουζίνας για να βγάλει την υγρασία του. Τον ανακατεύουμε με το αλεύρι. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο κάθε φέτας τυριού. Βρέχουμε τις φέτες τυριού με νερό, τις τινάζουμε καλά και τις περνάμε από το αλεύρι μέχρι να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά για να κολλήσει το αλεύρι καλύτερα στο τυρί. Σε ένα φαρδύ, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι η στάθμη να φτάσει το 1 εκ. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες τυριού για περίπου ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια σπάμε ένα αβγό μέσα στην τρύπα κάθε φέτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει το τυρί και να ψηθεί το αβγό (μελάτο). Πασπαλίζουμε με πάπρικα. Σερβίρουμε αμέσως με ζυμωτό ψωμί. 

 


Tips: Για ευκολία χρησιμοποιήστε γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (για τοστ). Ζητήστε στο σουπερμάρκετ να σας κόψουν ολόκληρο κομμάτι και κόψτε το σε χοντρές φέτες.  

Αν θέλετε οι κρόκοι να πήξουν αρκετά, ρίξτε καυτό λάδι πάνω στο κάθε αβγό με ένα κουτάλι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Για μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια τηγανίστε τα σαγανάκια ένα ένα σε μικρό τηγανάκι. 

 


Αρμονία κρασιού: Ένα κόκκινο ξηρό από Ξινόμαυρο, όπως η Νάουσα ΠΟΠ του τοπικού Συνεταιρισμού Βαένι-Νάουσα,θα ήταν μια αξιοπρεπής και οικονομική λύση! Α.Ν.Α.

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ