Σαλάτα με πλιγούρι, δυόσμο & κύμινο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄    
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: €0,80 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΔΥΟΣΜΟ & ΚΥΜΙΝΟ
Υλικά
1 φλ. πλιγούρι
1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
1 κλωναράκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κύμινο




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι, προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπαστεί και το αφήνουμε 30 λεπτά, να φουσκώσει.

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ: Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σουρώνουμε το πλιγούρι και το μεταφέρουμε ξανά στο μπολ, προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον δυόσμο και τη βινεγκρέτ. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τη σαλάτα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύα.




TIP: Για επιπλέον χρώμα αλλά και γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικά ντοματίνια ή ψιλοκομμένη ντομάτα.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: θα χρειαστούμε ένα λευκό ξηρό, με την ισχυρή προσωπικότητα του Ασύρτικου, όπως για παράδειγμα τη Σαντορίνη ΠΟΠ από το Κτήμα Αργυρού. Α.Ν.Α.








ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ