ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ 

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20΄ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 0,60 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

pourew-me-selinoriza-590-z

Υλικά

500 γρ. πατάτες

500 γρ. σελινόριζα 

1 λίτρο ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου

2 κλωναράκια σέλινου

100 γρ. βούτυρο

50 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά

1 κλωναράκι θυμαριού

αλάτι & πιπέρι 

 


Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα πολύ καλά. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε με τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστός ο πουρές.

 


Tip: Για πιο ιδιαίτερη γεύση, στο σερβίρισμα προσθέτουμε μερικές σταγόνες από λάδι αρωματισμένο με ελληνική τρούφα (τη βρίσκεται στα καλά ντελικατέσεν).

 


Μυστικό: Δεν κόβουμε τον πουρέ στο μούλτι γιατί θα γίνει λαστιχωτός, με άσχημη υφή. Είτε τον περνάμε στον χειροκίνητο μύλο λαχανικών είτε πολτοποιούμε τα υλικά με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέδες.

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ