ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄     
ΨΗΣΙΜΟ: 35΄     
ΚΟΣΤΟΣ: €3,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Yλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (σπάλα)
20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (βασιλομανίταρα), αποξηραμένα
2 ξερά κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 αβγά, ολόκληρα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
80 γρ. μουστάρδα
130 γρ. γάλα εβαπορέ
αλάτι & πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
3 μελιτζάνες τσακώνικες, σε μακρόστενες φέτες
έ.π. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. θυμάρι
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3-4 ώριμες ντομάτες, σφιχτές, σε ροδέλες
ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
ΜΠΕΡΓΚΕΡ: Μουλιάζουμε για 20 λεπτά τα μανιτάρια σε ζεστό νερό και αφού ενυδατωθούν καλά, τα σουρώνουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 4 μπέργκερ των 250 γρ. το καθένα. Τα βάζουμε πάνω σε σχάρα με ταψί από κάτω. Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη δυνατή ένταση, στη μεσαία θέση, για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 10 από την άλλη.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: Ραντίζουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξίδι, τις πασπαλίζουμε με σκόρδο, θυμάρι και γραβιέρα και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά. Σκεπάζουμε με δροσερές ροδέλες ντομάτας, πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.