Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε 1 ποτηράκι νερό και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή), σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ακόμη. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Κλείνουμε τη φωτιά, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και την αφήνουμε πάνω στη ζεστή εστία για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί, όπως το Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκός, που ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και στη φρεσκάδα, συνδυάζοντας τα χαρίσματα του Ασύρτικου και της Μαλαγουζιάς. Α.Ν.Α.