ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 

 

ΜΕ ΓΑΡΙΦΑΛΟ, 

 

ΛΕΜΟΝΙ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ 

 

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5΄

ΒΡΑΣΙΜΟ : 4΄

ΑΝΑΜΟΝΗ: 5΄

ΚΟΣΤΟΣ: € 1 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΙΣΜΗΝΗ ΔΟΒΕΛΟΥ   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

tsai-garifalo-lemoni-590-z

Υλικά

600 ml νερό

4 καρφάκια γαρίφαλο 

8 κλωνάρια τσάι του βουνού

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

2 κ.γ. πετιμέζι 

 


 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με τα γαρίφαλα για περίπου 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσάι και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το πετιμέζι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό σε κούπες. 

 


 

Tip: Αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει το πετιμέζι, αντικαταστήστε το με μέλι ή με σιρόπι ροδιού.