ΤΗΓΑΝΙΑ

 

ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ & ΠΡΑΣΟ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25΄ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 2,20 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

tigania-me-sykwti-590-z

Υλικά

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε λωρίδες πάχους 2-3 εκ.

2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

1 πρέζα ξερό θυμάρι

1 ποτηράκι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο 

1 πράσο (το λευκό μέρος), σε λεπτές λωρίδες

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί 

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το συκώτι με τη μουστάρδα και το θυμάρι. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το συκώτι. Τηγανίζουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 

 


Tips: Για ευκολία, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας καθαρίσει το συκώτι από τις ίνες και την εξωτερική μεμβράνη. 

Το σερβίρετε ως κύριο πιάτο με ρύζι ή πουρέ πατάτας (βλ. σαλάτες & γαρνιτούρες: πουρές με πατάτα & αρωματικά).

 


Αρμονία κρασιού: Ένα κόκκινο ξηρό από Ξινόμαυρο, όπως η Νάουσα ΠΟΠ του τοπικού Συνεταιρισμού Βαένι-Νάουσα,θα ήταν μια αξιοπρεπής και οικονομική λύση! Α.Ν.Α.

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ