ΠΕΡΚΑ ΠΛΑΚΙ

 

ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄

ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ + 15΄ 

ΚΟΣΤΟΣ: € 3,30 η μερίδα

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.studiom.gr

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

 

perka-plaki-590-z

Υλικά

4 φέτες πέρκα (περίπου 250 γρ. η καθεμία), φρέσκια ή κατεψυγμένη 

χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κούπα έ.π. ελαιόλαδο

½ ποτήρι νερό

2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

2 μέτρια φινόκιο (μαραθόριζες), σε λεπτές φέτες

2 μέτριες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες 

3 μικρά κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδου 

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 

αλάτι & πιπέρι

 


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Στο μούλτι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το λάδι, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα φινόκιο, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα σκόρδα. Τα ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το μείγμα του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο και τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού πάνω στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά.

 


Tip: Αντικαταστήστε την πέρκα με οποιοδήποτε άλλο ψάρι της αρεσκείας σας, φρέσκο ή κατεψυγμένο, όπως ξιφία ή σολομό (σε φέτες).  

 


Αρμονία κρασιού:Η λεμονάτη και ισχυρή προσωπικότητα μιας Ρομπόλας Κεφαλληνίας, όπως αυτή της εταιρείας Gentilini, θα σταθεί υποδειγματικά δίπλα στο ψάρι και στα λαχανικά. Α.Ν.Α. 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ