ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 15΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,10 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

κροκέτες μπακαλιάρου
Υλικά
700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
500 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κούπες έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κούπα λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε και τον βάζουμε σε βαθύ μπολ. Κατόπιν ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το αλεύρι και το νερό. Ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα (χυλός). Τηγανίζουμε τις κροκέτες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρονται ζεστές ή χλιαρές.




AΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Λευκό ξηρό κρασί,με δυνατό χαρακτήρα και καλή οξύτητα, όπως η Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΠΟΠ της εταιρείας Gentilini, για να «σπάσει» την αίσθηση του τηγανιού. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ