ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 4΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 4,20 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


bakaliaros-me-kapari
Υλικά
1 κιλό µπακαλιάρος, ξαρµυρισµένος, σε κοµµάτια
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα
3 κ.σ. κάππαρη, ξαρµυρισµένη
2 κ.σ. φύλλα δυόσµου
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Αλευρώνουµε τον µπακαλιάρο από όλες τις πλευρές. Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά. Τηγανίζουµε τον µπακαλιάρο 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και τον άνηθο και τα αφήνουµε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά. Σβήνουµε µε τον χυµό λεµονιού και προσθέτουµε ½ ποτήρι νερό. Χαµηλώνουµε τη φωτιά (από µέτρια σε χαµηλή), σκεπάζουµε µε καπάκι και µαγειρεύουµε για περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουµε την κάππαρη, ανακινούµε κυκλικά την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά ακόµη. Αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον δυόσµο, το ξύσµα λεµονιού, αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι. Ανακινούµε καλά και σερβίρουµε αµέσως.




TIPS
Για να ξαρµυρίσετε την κάππαρη βάλτε τη σε ένα µπολ µε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά, σουρώστε την και ξεπλύνετέ την καλά µε άφθονο κρύο νερό.
Συνοδεύστε το φαγητό µε βραστές πατατούλες. Για να πάρουν γεύση, αφού τις βράσετε, προσθέστε τες στο φαγητό µαζί µε την κάππαρη.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Το λεµονάτο και µια ιδέα αλµυρό αυτό πιάτο, όπου κυριαρχούν τα αρώµατα των µυρωδικών, µας παραπέµπει σ’ ένα λευκό ξηρό κρασί, µε δροσιστική λεµονάτη οξύτητα, όπως το Άκρες του Γιώργου Σκούρα, από Ροδίτη και Μοσχοφίλερο. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ