ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄     
ΨΗΣΙΝΟ: 20΄
ΚΟΣΤΟΣ: 4€ η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GRFOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Υλικά
4 τσιπούρες (περίπου 300 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες και χωρίς το κεντρικό εσωτερικό κόκαλο (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να τις καθαρίσει)
2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο), ακέρωτο
2 πρέζες κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή ξερή, τριμμένη
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι




Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και λάιμ, το κόκκινο πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το λάδι, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι και μοιράζουμε το περιεχόμενο στο εσωτερικό των ψαριών. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα ψάρια και τυλίγουμε προσεκτικά το κάθε ψάρι σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.




TIP: Το κόστος της συνταγής έχει υπολογιστεί για τσιπούρες ιχθυοτροφείου.




ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: Ένα λευκό ξηρό κρασί, με κομψή αλλά επίμονη μύτη και γεμάτο στόμα, όπως το Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη, που αναδεικνύει τα χαρίσματα του ορεινού Ροδίτη της Αιγιαλείας. Α.Ν.Α.



ΤΑΞΙΔΙΑ - ΕΞΟΔΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ